Posted by Laura van den Boom / No comments

maart 4, 2021

Dit jaar nog een Snorretje van onze eigen tap.

Posted in Artikelen, Verbouwing

Er komt leven in de brouwerij, in het oude garagepand van Du Soleil aan de Hoofdstraat in Velp.

Voorbijgangers hebben al enkele maanden nieuwsgierige blikken kunnen werpen op de uitstalling van producten en attributen van Brouwerij De Snor, in wat ooit de showroom was van Fiat/Lancia garage Du Soleil.

De familie Lok, eigenaar van het pand, heeft de ideeën inmiddels helemaal rond. In het pand komt een prachtige horeca-combinatie van restaurant, proeflokaal, brouwerij en Bed & Breakfast.

Nog dit voorjaar wordt begonnen met de verbouwing van het pand. De gevel zal weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht en de lelijke uitbouw maakt plaats voor een gezellig terras.

De van oorsprong Arnhemse speciaalbierbrouwerij “De Snor” zal een prominente plaats innemen in het geheel. Nieuwe bieren worden dan nog steeds in Arnhem ontwikkeld, maar de productie vindt plaats in Velp. De drie brouwers, Nick, Gert en Jaap zullen daar in de toekomst 70 hectoliter bier per week gaan brouwen, niet alleen voor De Snor zelf, maar ook voor andere brouwers die nog niet over eigen ketels beschikken of voor bedrijven en instellingen die graag een “private label” bier willen schenken. 

Bezoekers kunnen straks vanuit het proeflokaal het brouwproces van dichtbij volgen, onder het genot van een heerlijk “Snorretje” van de tap. Ook zullen er rondleidingen verzorgd gaan worden. En uiteraard komt er een verkooppunt, waar gasten niet alleen hun favoriete Snorretjes kunnen kopen, maar ook merchandise als glaswerk, T-shirts, petjes en dergelijke.

Kortom, een prachtig project. Het mag duidelijk zijn, dat de drie brouwers reikhalzend uitzien naar de verwezenlijking ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands